24 Şubat 2010 Çarşamba

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ KANTİN ZAMLARINI PROTESTO ETTİ



















Büfeden alIşverİş yapmayalim!


Arkadaşlar;


Önce Hacettepe ile özdeşleşmiş Geyik kafemiz fikrimiz hiç sorulmadan kapatılıp, yerine uçuk fiyatlarla satış yapan ve öğrencilerin kapısından bile giremediği bir firmayla anlaşıldı. Şimdi de elimizde kalan tek seçenek olan izbe büfede satılan tüm ürünlere ciddi oranlarda zam yapıldı.

Zaten yüksek olan harç miktarları ve yurt ücretleri ile son dönemde ekonomik krizle birlikte ulaşım, beslenme ve diğer temel ihtiyaçlara yapılan yüksek zamların yükü altında ezilen biz öğrenciler, büfedeki son zamlarla ders aralarında ayaküstü içmek zorunda kaldığımız çay-kahveyi bile almadan önce iki kez düşünür hale geldik.


Biz sesimizi çıkarmadıkça üzerimize yüklenen yükün her geçen gün ağırlaşması kaçınılmazdır. Bu sebepten dolayı hiç zaman geçirmeden tepkimizi gösterelim, büfeden alışveriş yapmayalım ve bu zamları geri aldıralım!!


Müşteri değil öğrenci olduğumuzu gerekli makamlara hatırlatmak ve üniversitedeki uygulamalarda söz sahibi olabilmek istiyorsak tepkisiz kalmayalım




HÜTF ÖĞRENCİLERİ










KANTİN ZAMLARI GERİ ALINDI


Arkadaşlar,


Tıp fakültesi bünyesinde doğrudan üniversiteye bağlı olarak faaliyet göstermekte olan kantinde, başta çay ve kahve olmak üzere tüm ürünlere belli oranlarda zam yapılmıştı. Bunun üzerine yaklaşık bir hafta boyunca zamların geri alınmasını öngören, bir imza kampanyası düzenlendi. Tıp fakültesi öğrencilerinin bu kampanyaya ilgisi yoğundu ve yaklaşık 600 imza toplandı.


Zamların geri alınmasına dair topladığımız imzalar rektörlüğe iletildi. Sıra kantin ürünlerini “boykot” etme sürecine gelmişti. Boykotun başlamasının üzerinden yalnızca bir gün geçmiş olmasına rağmen taleplerimiz dikkate alındı ve zamlar geriye çekildi.


Arkadaşlar,


Bu küçük eylem hepimize bir şeyler öğretti. Kampüsümüzde demokratik protesto mekanizmasının bu güne kadar işlemediğini ve işlediği takdirde ne kadar da olumlu sonuçlar verdiğini görmüş olduk. İmzalarıyla ve çaysız-susuz geçen “bir gün” ile bu başarıda katkısı olan herkese teşekkür etmeyi borç biliriz.


Bu ilk adım küçük bir kıvılcım çaktı. Kıvılcımlar büyüyecek ateş olacak!




HÜTF ÖĞRENCİLERİ